0
0
0
s2smodern

U svom kontinuiranom radu, a u cilju postizanja zadatih ciljeva kroz planove džematskih odbora vjersko-prosvjetne službe i svog plana Izvršni odbor Medžlisa islamske zajednice Jajce je putem redovnih i vanrednih sjednica na osnovu donesenih odluka i zaključaka uradio neke poslove u potpunosti, a neki su ostali nedovršeni.

S obzirom na negativno finansijsko poslovanje i pored maksimalne štednje na svemu i svačemu sve značajnije aktivnosti su provedene u granicama raspoloživih ljudskih i materijalnih mogućnosti.

Posebna pažnja svih članova IO Medžlisa bila je usmjerena na izgradnju vjerskih objekata i stavljanje u funkciju novih džemata Šibenica i Jezero. Izrađen je projekat završetka izgradnje i stavljanja u potpunu funkciju džamije Esme Sultanije sa pratećim objektima i njeno svečano otvorenje, INŠALH prije Ramazana ove godine, tačnije 07.08.2010.godine.

Izvršni odbor Medžlisa je podržao i učestvovao u organizaciji svih značajnih vjerskih, kulturnih i sportskih manifestacija organizovanih na području Medžlisa Jajce.

Podrška od strane IO Medžlisa je data i drugim institucijama, udruženjima i organizacijama koje kroz svoj rad čuvaju tradiciju, pružaju pomoć bošnjacima muslimanima kako našeg Medžlisa tako i medžlisima kojima je pomoć bila potrebna.

IO Medžlisa je provodio Odluke Rijaseta i Muftiluka Travničkog i radio na uspostavljanju bolje saradnje radi rješavanja problema koje sami nismo mogli riješiti.

Provedene aktivnosti IO Medžlisa nećemo nabrajati jer su iste nabrojane u Izvještaju o vjersko-prosvjetnom radu Medžlisa za 2009. godinu i finansijskom izvještaju.

U 2009. godini održano je sedam redovnih i jeand vanredna sjednica IO Medžlisa. U 2009. Godini održana je i jedna sjednica IO Medžlisa sa mutevelliijama džemata i imamima.

Tema ove sjednice bila je ekonomska kriza i njene reflekksije na rad MIZ-a.

Svi članovi IO su maksimalno učestvovali u raspravama i sve donesene odluke i zaključci su usmjereni na poboljšanju uslova i rada Medžlisa u cjelini.

Predsjednik

Nijaz Duranović

0
0
0
s2smodern

KONTAKT


Esme Sultanije 1., 70101 Jajce

Tel: 030/ 657-483

Joomla templates by Joomlashine