0
0
0
s2smodern

Dana 19.08.2017. godine sa početkom u 16:00 sati uz prisustvo brojnih zvanica vjerskog, kulturnog i političkog života sa džematlijama Volijaka i drugih mjesta otvorena je džamija na Volijaku.

Uz izvedbu ilahija hora imama MIZ Jajce i hora „Ismihan“ prisutnima su se obratili: glavni imam Medžlisa islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef. Hadžić, savjetnik načelnika općine Jajce g-din Sedin Hadžić, direktor Vakufske direkcije dr. hfz. Senaid Zaimović, predstavnik organizacije En-nedžatu-l-hajrijjeti iz Kuvajta g-din Ibrahim El-bedr i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović. Na svečanosti Medžlis islamske zajednice Jajce dodijelio je skromne poklone kao znak pažnje za podršku i pomoć pri  realizaciji izgradnje džamije.

Svi prisutni govornici izrazili su zadovoljstvo izgradnjom i otvorenjem džamije i poslali poruku da su Božije kuće "Kuće mira", da se u njima obraća Gospodaru i inicira zajednički život. 

Ezani i zvona kao poziv na molitvu, nikad nisu smetali jedni drugima već su se nadopunjavali. Na kraju programa muftija travnički dr. Ahmed –ef. Adilović proučio je dovu a ključeve džamije muftiji travničkom uručio je Mujak Amin, Muftija je džamiju proglasio vakufom islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te čestitao vakufskoj direkciji na još jednom lijepom i kavalitetnom objektu, te ključeve uručio predstavniku organizacije En-nedžatul-hajrijjeti iz Kuvajta g-dinu Ibrahimu el-Bedru, koji je uz učenje tekbira otvorio džamiju.

Zajedničkim obavljanjem ikindije-namaza završen je program svečanog otvorenja džamije na Volijaku, a prisutni su pozvani sutra 20.08.2017. godine da prisustvuju otvorenju džamije u džematu Šerići sa početkom u 12:00 sati.

 

0
0
0
s2smodern

KONTAKT


Esme Sultanije 1., 70101 Jajce

Tel: 030/ 657-483

Joomla templates by Joomlashine