0
0
0
s2smodern

Dana 20.08.2017. godine sa početkom u 12:00 sati, u džematu Šerići, učenjem odlomaka iz Kur'ana započeo je svečani program otvorenja džamije. 

Kišno vrijeme, nije spriječilo džematlije iz Šerića, ali i ostalih džemata sa područja Medžlisa islamske zajednice Jajce da dođu u Šeriće i sa stanovnicima podijele radost jer se po prvi put u historiji ovog naselja izgradio vjerski objekat-džamija.

Učenjem ilahija članice hora „Ismihan“,  Asocijacije mladih „Tajib Okić“ uljepšale su ovaj mubarek dan u Šerićima.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef. Hadžić u svom obraćanju istakao je da ova džamija treba da bude razlog okupljanja džematlija i da bude povod da se tu češće sastaju mole dragom Bogu i razgovaraju.

Zemljište za izgradnju džamije u Šerićima uvakufio je Hidajet Kurtalija, a izgradnju iste svojim sredstvima finansirao je Mohammed Naser Hassan Al-Naser iz Kuvajta.

Osim gore spomenutih, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef. Hadžić zahvalio se te uručio hedije Mirnesu Kurtaliji muteveliji džemata i Šekib-ef. Meštrovcu kao koordinatoru za izgradnju ovog vjerskog objekta.

Klanjanjem podne namaza u prepunoj džamiji, džamija je svečano otvorena i postala vakuf islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

 

 

0
0
0
s2smodern

KONTAKT


Esme Sultanije 1., 70101 Jajce

Tel: 030/ 657-483

Joomla templates by Joomlashine