0
0
0
s2smodern

Danas 14.09.2017. godine glavni imam Medžlisa islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef. Hadžić sa saradnicima Šekib-ef. Meštrovcem i Semin-ef. Česom posjetio je PS Jezero, i komandira g-dina Čedu Radičića uz prisustvo načelnice opštine Jezero g-đe Snežane Ružičić, podpredsjednika skupštine opštine Jezero g-dina Ševala Ribića i odbornika u skupštini opštine Jezero g-đe Mubere Žužić u vezi sa posljednjim dešavanjima na području opštine Jezero i  bezbjednosti građana opštine Jezero.

Osim posjete PS Jezero imenovani su posjetili i osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Jezeru i direktora g-dina Radomira Nikolčića, gdje su razgovarali o stanju vjeronauke u ovoj osnovnoj školi.

 

Nakon posjete Jezeru uslijedila je posjeta i načelniku Šipova g-dinu Milanu Kovaču, gdje je osim pomenutih sastanku prisustvovao i Sadik-ef. Đulabić. Na sastanku se razgovaralo o globalnom stanju Bošnjaka i poboljšanju privrednog sektora opštine Šipovo. 

Nakon posjete načelniku Šipova uslijedila je posjeta osnovnoj školi „Nemanja Vlatković" u Šipovu i direktorici g-đi Bogdani Pešić gdje se također razgovaralo o stanju vjeronauke u ovoj školi.

Medžlis islamske zajednice Jajce teritorijalno pokriva područje tri općine: Jajce, Jezero i Šipovo, s tim u vezi glavni imam i Izvršni odbor MIZ Jajce nastoji da održava suživot svih građana pomenutih opština, uz konstantnu podršku i pomoć kroz razne projekte podrške za egzistenciju povratnika u opštini Jezero i Šipovo.

 

0
0
0
s2smodern

KONTAKT


Esme Sultanije 1., 70101 Jajce

Tel: 030/ 657-483

Joomla templates by Joomlashine