0
0
0
s2smodern

U romskom naselju Skela, džemat Kuprešani, Medžlis islamske zajednice Jajce, danas je svečano otvorio džamija za pripadnike najveće nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini.
Svečanost otvorenja džamije počela je klanjanjem podne namaza u džamiji, a zatim učenjem Kur’ana, ilahija i obraćanja gostiju prisutnim džematlijama.

Fikret-ef. Meštrovac, imam džemata Kuprešani, kojem pripada i punkt Skela, prisutnima se obratio u svojstvu domaćina, a zatim glavni imam Medžlisa islamske zajednice Jajce, profesor Zehrudin-ef. Hadžić koji je istakao da je ovo peta džamija na području Medžlisa Jajce koja je otvorena u 2017. godini.Posebni gosti na otvorenju džamije bili su još i direktor Progress Centra iz Travnika Abdul-Kadir Indžić, direktor organizacije Al-Ihsan Ali Al-Džunejbi i predsjednik upravnog odbora organizacije Bejtuš-šarike, koja je donirala sredstva za izgradnju džamije Muhammed Al-Abduli, koji je obećao nastavak saradnje i sljedeći projekat koji će se graditi uz džamiju u ovom naselju.

U svojstvu izaslanika muftije travničkog prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa islamske zajednice Bugojno Vehid-ef. Arnaut koji je pohvalio prepoznatljivost i rad Medžlisa Jajce, a ovaj jedinstveni projekat u Bosni i Hercegovini džamija za Rome svakako je još jedan dokaz tome.

Na kraju glavni imam Medžlisa Jajce Zehrudin-ef. Hadžić, zahvalio se džematlija iz drugih džemata koji su došli da podijele radost otvorenja džamije, a najzaslužnijima za izgradnju ove džamije uručio je prigodne hedije, a zatim je šejh, Ramiz-ef. Bećirović proučio dovu.

-Zahvala Allahu dž.š. koji je omogućio da se realizuje ovaj projekat, međutim, posebno ističemo Mašić Mehmeda, zvani Home, koji je inicirao izgradnju i bio podrška u toku izgradnje, rekli su iz Medžlisa IZ Jajce.

(Jajce Online/S. Hadžić)

0
0
0
s2smodern

KONTAKT


Esme Sultanije 1., 70101 Jajce

Tel: 030/ 657-483

Joomla templates by Joomlashine